Guide til danske aktiespil, børsspil og investeringsspil 2016

På grund af det store og til tider uoverskuelige udvalg har AktiePlus.dk lavet denne opdaterede oversigt over alle igangværende og tilbagevendende danske aktiespil, børsspil og investeringsspil.

Du kan både finde gratis aktiespil samt aktiespil med en mindre brugerbetaling.

Hvis du gerne vil have besked når der starter nye aktiespil, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan her få mange EM spiltips hvis fodbold også har din interesse. Hvis du selv deltager på grønsværen har Adidas lanceret et par nye innovative X 16 fodboldstøvler.

Hvis du er bidt af aktiespil og ønsker endnu dybere indsigt i mulighederne, har investorsitet Spekulant.dk lavet en meget omfattende guide til aktiespil med vinderhistorier, tips til aktiespil og meget mere - nedenfor her finder du i første omgang det hurtige overblik...

Betting aktiespil


BetOnFinance by Fibetco

BetOnFinance er et nyt investeringsspilskoncept fra den danske online-spiludbyder Fibetco. Målet i spillet er at gætte på hvilke aktier der blandt 30 danske, svenske og amerikanske aktier klarer sig bedst eller dårligst på daglig basis. Som noget nyt er der nu også indført et indeks-spil hvor man kan spille på udviklingen i forskellige hoved-indeks.

Princippet bag aktiespillet kan sammenlignes med en form for hestevæddeløb, men hvor man i stedet for heste satser på aktier - udover at satse på vindere kan man også satse på tabere i stil med traditionel shorthandel, eksempelvis hvis man forventer at en aktie vil dykke pga. et dårligt regnskab.

Man har mulighed for at optjene en indbetalingsbonus på 200 %, dog maks 1.000 kr. For at få udbetalt bonusen og eventuelle gevinster kræves det at beløbet er gennemspillet mindst 7 gange. Det er muligt at spille helt ned fra 10 kr. pr. spil - puljer kan vokse i takt med indsatser fra spillets øvrige deltagere - man spiller således ikke mod "huset" men mod andre deltagere. Alle puljer er sikret odds på minimum 1,05 %.

NYT: Flere deltagere har allerede formået at vinde større skattefrie præmier, bl.a. en deltager som henover blot en måned vandt samlet 28.000 kr. - læs hele historien her.
Gratis aktiespil


Investor-DM 2016

Nordic Growth Market arrangerer i efteråret 2016 en ny omgang aktiespil i samarbejde med Commerzbank, Nordnet og Aktieporteføljen. I konkurrencen er det muligt at handle såkaldte Exchange Traded Products, også kaldt ETP'er. Mulighederne spænder bredt fra dækning af alm. aktier, henover indeks til deciderede råvarer. Der kan satses på både stigninger og fald, ligesom der ligger gearingsmuligheder i ETP'erne.

Hovedpræmien er guldbarre på 100 gram til en værdi af ca. 30.000 kr. Der er i konkurrence også indlagt to ugentlige spurter, hvor det ligeledes er muligt at vinde præmier, hvis man i den pågældende uge er den deltager som har opnået det bedste afkast.

Investor-DM 2016 kørte i seneste udgave fra mandag den 3. oktober 2016 til og med fredag den 21. oktober 2016.


NPinvestor.dk's aktiespil 2015

NPInvestor.dk kører nu endnu en omgang aktiespil hvor man kan handle CFD'er på den danskudviklede trading-platform Straticator som bl.a. softwareudvikler- og finansmanden Erik Damgaard står bag. Spillet er spækket med muligheder for at geare både aktier og indeks i forskellige lande, ligesom det er muligt at gå både short og long - dvs. satse på faldende eller stigende aktiekurser og indeks, dermed mulighed for at tjene penge uanset om markederne går op eller ned.

Hovedpræmien er en rejse for to til London der også er præmier til de øvrige i Top10 når spillets vindere kan findes på aktiespillets sidste handelsdag. Undervejs i spillet er der indlagt spurtpræmier hver eneste dag.

Et særligt element i NPInvestor.dk's aktiespil gennem handelsplatformen Straticator er man kan koble sig op på andre traderes handler og kopiere disse via "Copy Trading" - dermed er der mulighed for at deltage i aktiespillet hvis det kniber med tiden, det er f.eks. muligt at følge dygtige tradere med en god track-record eller man kan benytte sig af Copy Trading hvis man ønsker at se hvordan handel med CFD'er i praksis kan udføres.

NPInvestor.dk's Aktiespil 2015 kørte fra onsdag den 15. november til og med fredag den 18. december 2015.


Berlingske Business og Nordea Aktiemanager 2015

Berlingske Business har i samarbejde med Nordea lanceret et nyt managerbaseret aktiespil hvor man kan handle danske, svenske og norske aktier. Udover aktierne kan der også handles investeringsforeninger og et bredt udvalg af Nordeas certifikater, hvor der kan satses på både stigninger og fald i enkeltaktier, aktieindeks og råvarer. Flere af certifikaterne giver også mulighed for gearing.

Hovedpræmien er en rejse for to til New York med et besøg på Nasdaq-børsen. Vinderen vil få sit foto vist på Times Square. Udover hovedpræmien er der en lang række andre præmier til nogle af spillets dygtigste eller heldigste deltagere, bl.a. hovedtelefoner fra B&O og Arne Jacobsen armbåndsure.

Efterårsudgaven af Aktiemanger 2015 kørte fra mandag den 26. oktober til og med fredag den 20. november 2015.

GrønlandsBANKEN AktieTips 2015

Grønlandsbanken udbyder årligt et tipsbaseret aktiespil hvor man kan tippe på 13 udvalgte aktiers løbende kursudvikling. Det er muligt at tippe på 3 forskellige udfald - alt afhængig af om man forventer at aktien vil stige, falde eller forblive på et uændret niveau - de enkelte tip kan vægtes, eksempelvis hvis der er udvalgte aktier man føler sig nogenlunde sikker på i fremtidig kursudvikling. Korrekte tips kan veksles til point, vægtede tips giver mulighed for flere point.

Der er kontantpræmier til de 3 bedst placerede i en kategori for skoleklasser og kontantpræmier til de 3 bedst placerede i en kategori for privatpersoner. Hovedpræmien er for skoleklasser 10.000 kr. imens hovedpræmien udgør 5.000 kr. for den bedst placerede deltager blandt tilmeldte privatpersoner.

Seneste udgave startede mandag den 2. marts 2015 og kørte til og med fredag den 27. marts 2015.Fyens Stiftidendes, Fyns Amts Avis og Sydbanks aktiespil

Sydbank arrangerer i samarbejde med Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis endnu en omgang aktiespil. Som det er tilfældet i de andre Sydbank-baserede aktiespil finder man også her et udvalg af de mest populære danske aktier som kan handles dagen igennem. Man får i aktiespillet tildelt 1 mio. kr. hvor der i hvert papir maksimalt kan købes for 250.000 kr. Hovedpræmien er 50.000 kr. skattefrit, dertil pæne præmier til 2. og 3. pladsen. Endelig er der undervejs i spillet indlagt to spurtpræmier. Aktiespillet startede mandag den 16. november 2015 og sluttede torsdag den 17. december 2015.Århus Stiftstidendes og Sydbanks Aktiespil

Sydbank har åbnet op for endnu et loktitle aktiespil, som denne gang arrangeres i samarbejde med Nordjyske. Som det er tilfældet i de andre Sydbank-baserede aktiespil finder man også her et udvalg af danske aktier og investeringsforeninger, som kan handles dagen igennem. Der er ingen begrænsninger på hvor stor en del af formuen som kan sættes i ét papir, og det er dermed muligt at øge formuen ganske betragteligt ved rette valg af aktie på rette tidspunkt. Hovedpræmien er 25.000 kr. skattefrit. Aktiespillet startede mandag den 14. oktober 2013 og sluttede fredag den 22. november 2013.

Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblads og Sydbanks Aktiespil

Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblads og Sydbanks aktiespil startede første gang op i efteråret 2010. Man får 1 million fiktive kroner og skal i løbet af de 8 uger aktiespillet varer, via netbaserede handler forsøge at skabe en så stor formue som muligt. I aktiespillet indgår nogle af Danmarks mest populære aktier, 31 forskellige i alt, dertil 25 forskellige investeringsforeninger. Hovedpræmien er 25.000 kr. skattefrit, dertil en række mindre pengepræmier. Seneste udgave af aktiespillet startede mandag den 21. oktober 2013 og kørte frem til og med fredag den 29. november 2013.Aktiespil med deltagergebyr


JydskeVestkystens og Sydbanks Aktiespil

Aktiespillet afvikles over tre runder med hver 14 dages varighed. Spillet er kuponbaseret - det er i spillet muligt pr. deltager at købe maksimalt 5 kuponer á 100 kr. pr. stk. Ved køb af sammenlagt 5 kuponer ydes en rabat på 20%. Alle kan deltage i første runde, mens anden runde er forbeholdt de 1.000 bedst placerede fra første runde. Tredje runde er forbeholdt de 300 bedst placerede fra anden runde. I alle tre runder skal man satse 100.000 kroner fordelt på tre aktier ud af 30 mulige. Den samlede præmiesum er på 155.000 skattefrie kroner. I hver af de to første runder er der en præmie på 10.000 kroner til førstepladsen, mens der i finalerunden er hele 40.000 kroner til vinderen. I Ekstraspillet skal man gætte, hvilken aktie der vil klare sig bedst under Aktiespillets samlede forløb. Alle, der peger på den rigtige aktie, deler 25.000 kr. Omkring 2500-3000 spillere plejer at deltage i Sydbank og JydskeVestkystens aktiespil, og er dermed Sydbanks største lokale aktiespil i Danmark. Tilgengæld er det så også det aktiespil i landet der som udgangspunkt stiller deltagerne mest lige, da investeringsbeslutningen for hver runde skal træffes ud fra lukkekursen på de valgte 3 aktier fredagen før en runde starter. Seneste udgave blev igangsat fredag den 11. september og sluttede fredag den 13. november 2015.